ProZorro готує зміни до Закону про публічні закупівлі

ProZorro готує зміни до Закону про публічні закупівлі

Укрінформ
Система публічних електронних закупівель ProZorro готує низку ініціатив для вдосконалення своєї роботи.

Про це координатор системи, проектний менеджер реформи держзакупівель при Національній раді реформ Кристина Гуцалова розповіла в інтерв'ю Укрінформу

"У нас уже розплановані до кінця цього року всі технічні доробки, які будуть в системі, та ми вже готуємо пакет правок до Закону України про публічні закупівлі, який плануємо восени внести до парламенту". - поінформувала Гуцалова.

Вона зазначила, що після запуску системи в масштабах всієї країни, на всі закупівлі, виявились певні проблеми.

Гуцалова закликає суспільство, ЗМІ, експертів разом працювати над тим, щоб програма не стала черговою "легкою і показовою" перепоною на здійсненні держзакупівель. При цьому проектний менеджер реформи держзакупівель заперечує, що компанія-продавець може організувати свою перемогу. Але, за її словами, на це здатний замовник. "Тому ми працюємо далі: наприклад, нещодавно запустили сервіс 007, який дозволяє відстежувати за підсумками тендеру оплати обраному підряднику", - додала Гуцалова.

Зараз у системі оголошується близько 1000 тендерів щодня. На думку координатора ProZorro, чим активніше бізнес працюватиме в системі, тим складніше буде провести дискримінаційну закупівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-