В Аграрній академії виявили незаконні землі й порушень на 400 мільйонів

В Аграрній академії виявили незаконні землі й порушень на 400 мільйонів

Укрінформ
Держаудитслужба виявила системні фінансові порушення у Національній академії аграрних наук та її підвідомчих підприємствах і установах більше ніж на 400 млн грн.

Про це йдеться в прес-релізі Державної аудиторської служби України, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Проведені контрольні заходи засвідчили системність фінансових порушень, відсутність належного контролю академією за використанням земель, майна та витрачанням коштів. Як наслідок, виявлена під час ревізій сума фінансових порушень сягнула понад 421 млн грн. Із них порушень, що призвели до втрат – понад 52 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У Держаудитслужбі зазначили, що серед низки порушень були закупівлі матеріальних цінностей з порушенням законодавства про державні закупівлі та без проведення відповідних процедур. Також було виявлене незаконне вилучення у підприємств та установ академії земельних ділянок загальною площею понад 5,5 тис. га.

Крім того державні аудитори виявили, що 39 тис. га земель академія використовує без правовстановлюючих документів, що, поміж іншого, може призвести до їх незаконного вилучення.

Про результати проведених ревізій було повідомлено Кабінет Міністрів України. Матеріали перевірок, проведених у 2015 році, були скеровані до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та долучені до матеріалів відповідних кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-