Податківці спростовують

Податківці спростовують "казки" про те, як українці полюбили російське пиво

Укрінформ
Дані ДФС заперечують збільшення російського пива на українському ринку. Трійка найбільших імпортерів пива до України - Бельгія, Мексика та Німеччина, у 2016 році не змінилась у порівнянні з минулим роком, проте збільшилась питома вага цієї трійки у поставках (на 16%) за рахунок зменшення вдвічі долі інших країни (на 16,05%).

Загалом на долю Бельгії, Мексики та Німеччини на сьогодні приходиться майже 82% ринку імпортного пива в Україні, йдеться у матеріалах Державної фіскальної служби, наданих у розпорядження Укрінформу.

Згідно з даними ДФС, у 2016 році збільшилась питома вага імпорту пива з Бельгії - з 39,25% до 49,17%, з Мексики - з 15,25% до 20, 41%, з Німеччини - з 11,10% до 12,37%.

У цей же час, доля імпорту, яка припадала на інші країни, порівняно з 2015 роком, у цьому році зменшилась майже вдвічі з 34,4% до 18,05%, наголошують у відомстві.

Відзначимо, що російське видання "Коммерсант" днями заявило, що на частку України в структурі експорту російського пива за підсумками півріччя припало близько 62%, а обсяг поставок на територію України збільшився більш ніж утричі незважаючи на ембарго, яке Україна запровадила на початку року стосовно ввезення товарів з РФ.

Очевидно, мова йде про збільшення поставок пива на неконтрольовані Україною території Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-