Станція метро

Станція метро "Героїв Дніпра" повністю захищена від можливого пошкодження під час спорудження ТРЦ - забудовник

Укрінформ
Столична станція метро "Героїв Дніпра" повністю захищена від можливого пошкодження під час спорудження триповерхового торговельно-розважального центру.

На цьому наголосили ряд експертів сьогодні під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Розвиток міста в умовах політичного рейдерства. Проект біля станції "Героїв Дніпра": міфи та спекуляції". 

Зокрема, директор ТОВ "Мегалайн Інжиніринг" Володимир Градісов запевнив, що обвалу через будівництво ТРЦ над станцією "Героїв Дніпра" не відбудеться. 

"Станція обвалитися не може. Тобто теоретичними і практичними розрахунками досвід показує, що станція зруйнуватися не може. Жодних робіт над самою станцією ми не виконуємо. Палі розташовані на відстані 2,5-3 метри від станції. На етапі підготовчих робіт нашою компаніє був здійснений процес хімічного закріплення грунтів, який вже відсік станцію від місця проведення даних робіт", - сказав Градісов.

При цьому він зазначив, що "ті палі, які ідуть в уздовж лінії самої станції, 2,5-3 метри, вони ще більше укріплять саму станцію, і ніякої загрози обвалу не існує".

Як наголошувалося під час прес-конференції, будівництво торговельно-розважального центру відбувається з дотриманням усіх будівельних норм та не несе жодної загрози як для самої станції, так і для пасажирів метрополітену. 

Технічний директор компанії-підрядника «Мегалайн» наголосив, що ДАБІ провела позапланову перевірку об’єкту, і тиждень тому надала результати, якими підтвердила можливість продовження будівництва.

Будівля ТРЦ планувалася таким чином, щоб не створювати жодного навантаження на саму станцію, сказав автор проекту Віктор Каменєв. За його словами, навантаження від конструкцій буде лягати на палі навколо метро, що тим самим виключить можливість пошкодження станції, і, відповідно, забезпечить безпеку пасажирів. «Досвід, теоретичні та практичні розрахунки показують, що станція обвалитися не може. Більше того, забиті палі ще більше її зміцнять. І ні про який обвал перекриття не може бути мови», - наголосив він.

Начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський наголосив, що головне завдання підприємства – безпечне перевезення пасажирів. Тому жодне будівництво над станціям чи тунелями не допускається без документів, виданих відповідними організаціями.

«Це дозвіл на виконання будівельних робіт від ДАБІ, експертний звіт щодо розгляду проектної документації, затверджений ДП «Укрдержбудекспертиза», які ми неодноразово надавали на запити громадськості та ЗМІ. Я хочу розвіяти цей міф і дезінформацію, що нібито існує загроза і на станції відбувається деформація. Станція працює в звичному режимі. З 1 вересня навіть збільшили кількість поїздів до 36 пар та скоротили інтервали руху. Жодної загрози для пасажирів немає», - наголосив він.

Коментуючи ситуацію з тріщинами на станції "Героїв Дніпра", Брагінський зазначив, що на багатьох станціях підземки є тріщини, "тому що це складна інженерна технічна споруда, і, відповідно, можуть бути деформації". 

За словами Брагінського, після завершення будівництва ТРЦ, забудовник відремонтує станцію. 

Представникам ЗМІ надали можливість ознайомитися з дозвільною та проектною документацією будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-