Україні доведеться скоротити «нереалістичний» бюджет 2016 – Bloomberg

Україні доведеться скоротити «нереалістичний» бюджет 2016 – Bloomberg

Укрінформ
Україні доведеться серйозно скоротити бюджетні витрати ще в 2016 році, так як відкладена приватизація і повільне відновлення економіки не дали очікуваних доходів для того, аби вийти на запланований рівень.

Про це пише Bloomberg.

"Уряду України доведеться серйозно скоротити бюджетні витрати ще в 2016 році, щоб повернутися до цілей, узгоджених з міжнародними кредиторами, так як відкладена приватизація і повільне відновлення економіки не дали очікуваних доходів для того, аби вийти на запланований рівень", - йдеться в повідомленні.

У виданні зазначають, що Київ намагається до кінця року отримати два нові транші від МВФ, 600 мільйонів євро допомоги від ЄС, а також боргові гарантії від США на 1 млрд доларів.

У Bloomberg нагадують, що раніше міністр фінансів Олександр Данилюк назвав нереалістичним бюджет на 2016 рік та зазначив, що фіскальні ризики дуже високі, але при цьому не уточнив, на чому саме він пропонує заощадити.

Bloomberg відзначає, що Україна бореться за збереження програми допомоги, хоча реформи просуваються повільно, а відсутність прогресу в боротьбі з корупцією перешкоджає отриманню нових виплат від МВФ. За 25 років після падіння СРСР Україна майже не проводила модернізацію виробничих потужностей, тому зараз їй доводиться важко в боротьбі з рецесією. Тим часом, в Мінфіні України очікують, що ріст ВВП на кінець року становитиме 1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-