Обсяги промислового виробництва зросли за півроку на 102% - КТПП

Обсяги промислового виробництва зросли за півроку на 102% - КТПП

Укрінформ
За січень-червень 2016 року по відношенню до першого півріччя 2015-го року – обсяги промислового виробництва зросли на 102% по Україні, і на 105,5% по місту Києву.

Про це на спільному засіданні Комітетів підприємців при Київській торгово-промисловій палаті заявив президент КТПП Микола Засульський, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«За січень-червень 2016 року по відношенню до першого півріччя 2015-го року – обсяги промислового виробництва зросли на 102% по Україні, і на 105,5% по місту Києву. Ця позитивна тенденція свідчить про те, що наша промисловість починає зростати, і це – великий плюс», - сказав він. 

За словами Засульського перш за все, по Києву зростання дали дві галузі - металургійне виробництво, виробництво металоконструкцій і машинобудування.

 «У металургійному виробництві та виробництві металовиробів індекс дорівнює 116,5, а в машинобудуванні — 116,2», - зазначив він. 

Президент КТПП зауважив, що тим не менше, залишаються і негативні тенденції, і насамперед це падіння експорту. 

«По Києву він впав за перші 6 місяців року на 3,8%, по Україні - на 11,5%. І проблему тут перш за все слід шукати в тих подіях, які відбуваються на сході України, це взаємні санкції, пакети санкцій між Україною і Росією, коли багато наших підприємств втратили ті традиційні східні російські ринки, які були до цього», - відзначив Засульський.

Також зазначається, що у поточному році бюджет Києва з податків отримав майже на 3,5 млрд грн більше, ніж очікувалося

За 8 місяців 2016 року до бюджету Києва надійшло на 3,4 млрд грн податків більше від запланованого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-