Нафтогаз готовий виконати 20-відстокову примху Газпрома

Нафтогаз готовий виконати 20-відстокову примху Газпрома

Укрінформ
Україна виконає збільшену на 20% заявку російського "Газпрому" на транзит.

Про це заявили у прес-службі НАК "Нафтогаз Україна".

"Сьогодні, 5 вересня, ПАТ "Газпром" надіслало збільшену на 20% заявку на транспортування газу в Європу. Заявлений обсяг транзиту становить 282 млн куб. м на добу. Рівень збільшення заявки в декілька разів перевищує передбачений контрактом НАК "Нафтогаз України" з російською компанією. Незважаючи на це, Україна виконає цю заявку в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

За доступною "Нафтогазу" інформацією, раптове збільшення заявки пов’язане із зупинкою на ремонт трубопроводу OPAL, який з’єднує газогін "Північний потік" із газотранспортними системами Німеччини та країн Центральної Європи.

У компанії нагадали, що в 2014 році "Газпром" в односторонньому порядку відмовився від послуг балансування "Укртрансгазу", які регулювали відносини сторін у подібних випадках.

"Виконання сьогоднішньої заявки є доброю волею української сторони, як сумлінного транзитера газу та надійного партнера ЄС", - підкреслили в НАК.

За січень – серпень поточного року через газотранспортну систему України для європейських споживачів надійшло 50,2 млрд куб. м природного газу, що на 19% більше, ніж торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-