Тернопільщина хоче прокласти автостраду до Почаївської лаври

Тернопільщина хоче прокласти автостраду до Почаївської лаври

Укрінформ
Інвестиційний проект з покращення транспортного сполучення до Свято-Успенської Почаївської лаври розробили на Тернопільщині.

Про кореспондентові Укрінформу повідомив начальник обласного управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження Василь Ясіновський.

«Вартість проекту - 405 млн грн. Ним передбачено реконструкцію автошляхів Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече та Стрий-Кременець-Почаїв-Радивилів. Дорожні роботи розраховані на 2016-2017 роки. Проект вже поданий на розгляд у Міністерство економіки», - сказав Ясіновський.

За його словами, в області діє обласна програма розвитку автомобільних доріг загального користування, що ведуть до духовних центрів Тернопільщини. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми - 800 млн грн.

Тернопілля займає одне із провідних місць у сфері релігійного туризму, оскільки тут розташовані відомі в усьому християнському світі духовно-релігійні центри - Марійський духовний центр в селі Зарваниця та Свято-Успенська Почаївська лавра. Однак 90% автомобільних доріг, які ведуть до духовно-релігійних центрів, зношені до критичної межі і потребують ремонту, а більшість із них капітально не ремонтувались 30-40 років. При цьому, за останній рік тут перевезено понад 50 млн пасажирів.

За підрахунками експертів облавтодору, поліпшення стану доріг до святинь дасть можливість збільшити відвідуваність паломниками духовних центрів на 20-25%. Також це дозволить збільшити пасажирські та вантажні перевезення на 10-15%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-