Нацкомісія хоче змінити закон про публічні закупівлі

Нацкомісія хоче змінити закон про публічні закупівлі

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернеться до уряду з приводу внесення змін до закону "Про публічні закупівлі".

Про це інформує прес-служба НКРЕКП.

Зокрема, комісія пропонує врегулювати положення закону у контексті викладення видів діяльності в окремих сферах господарювання відповідно до чинного законодавства (зокрема законів України "Про ринок природного газу", "Про ліцензування видів господарської діяльності", "Про питну воду та питне водопостачання"), зменшення суми вартості предмета закупівлі, при якій дозволяється не використовувати електронну систему закупівель.

Крім того, пропонується визначити відповідальність замовників, зокрема суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, за невиконання вимог закону "Про публічні закупівлі".

НКРЕКП також звертає увагу на питання обов’язку проведення процедур, передбачених законом при укладенні договорів генерального підряду.

За словами голови НКРЕКП Дмитра Вовка, комісія підготує звернення до Кабінету міністрів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, аби системно врегулювали зазначені проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-