Енергоатом пропонує вдвічі збільшити компенсацію за ризик проживання у 30-км зоні

Енергоатом пропонує вдвічі збільшити компенсацію за ризик проживання у 30-км зоні

Укрінформ
Енергоатом може ініціювати двократне підвищення компенсації за ризик проживання населенню у 30-км зоні.

Про це у ході громадських слухань, організованих Державною інспекцією ядерного регулювання України (ДІЯРУ) за проектом рішення про продовження терміну експлуатації енергоблока №1 ЗАЕС, заявив президент Енергоатому Юрій Недашковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки одна людина, мій радник Запайщиков (радник президента ДП "НАЕК "Енергоатом» Костянтин Запайщиков - ред.), наразі ініціює підвищення компенсації ризиків з 1% обсягу реалізації електроенергії до 2%. Прошу підтримати його", - сказав Недашковський.

Як відомо, нині експлуатуючі організації (оператори) ядерних установок платять збір на соціально-економічну компенсацію ризику населення, що мешкає на території зони спостереження - 1% обсягу реалізації електроенергії, яка виробляється на атомних електростанціях, за відповідний період. 

Загалом, 30% від перерахованих коштів спрямовуються до обласних бюджетів, 55% - до бюджетів районів і міст обласного підпорядкування, 15% - до бюджетів міст-супутників АЕС.

Зокрема, Енергоатом перерахував до спеціалізованого державного фонду за перше півріччя 2016 року 161,8 млн грн, а у 2015 році - 324,9 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-