Нафтогаз: На магістральному газогоні виявлено дефект

Нафтогаз: На магістральному газогоні виявлено дефект

Укрінформ
В Одеській області на прикордонній ділянці одного з магістральних газогонів балканського напрямку під час перевірки було виявлено тріщину на тілі труби, що спричиняє витік газу.

Про це йдеться в оперативному повідомленні Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «Укртрансгаз».

«Станом на сьогоднішній ранок транзит природного газу до Республіки Молдова та країн Балканського регіону здійснюється своєчасно та у повному обсязі, а газотранспортна система України працює у штатному режимі», − наголошується у повідомленні.

Для надійного усунення несправності було вирішено замінити ушкоджену ділянку новою трубою. У даний час формується план проведення вогневих робіт. За попередніми оцінками, для проведення робіт може знадобитися до 8 днів.

Вогневі роботи заплановано розпочати у вівторок, 30 серпня. На час проведення цих робіт буде знижено вихідний тиск із газотранспортної системи України на балканському напрямку, про що було повідомлено контрагентів та операторів ГТС суміжних країн.

Газопровід знаходиться в безпосередній близькості від державного кордону, і для проведення ремонтних робіт необхідно відсікти ділянку трубопроводу довжиною 12 кілометрів, задіявши лінійний кран, який знаходиться на території Республіки Молдова. Ситуація не створює небезпеки для жителів навколишніх населених пунктів, запевнили у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-