Динаміка промвиробництва покращає найближчими місяцями - Dragon Capital

Динаміка промвиробництва покращає найближчими місяцями - Dragon Capital

Укрінформ
Динаміка промвиробництва покращає найближчими місяцями за рахунок збільшення випуску харчової продукції, зокрема, цукру, хоча зростаюча база порівняння в інших галузях стримуватиме зростання. 

Такий прогноз дала головний економіст Dragon Capital Олена Білан у коментарі Укрінформу. 

"Ми чекаємо, що динаміка промвиробництва покращає найближчими місяцями за рахунок збільшення випуску харчової продукції, зокрема, цукру, хоча зростаюча база порівняння в інших галузях стримуватиме зростання. Показник промвиробництва за підсумками року має бути близький до нашого нещодавно погіршеного прогнозу в 2,0% р/р (раніше очікувалося 3,5%), за відсутності повторних тимчасових збоїв на зразок червневого", - сказала вона. 

Водночас експерт поліпшила річний прогноз виробництва у сільському господарстві до +2,5% (попередній прогноз припускав відсутність зростання), за рахунок очікувань високого урожаю цукрового буряка і непоганого урожаю зернових. 

"Прискорення зростання у будівництві є обнадійливим сигналом та відповідає нашим очікуванням, що інвестиції стануть основним локомотивом відновлення економіки", - додала вона. 

Водночас економіст зазначила, що прогноз зростання реального ВВП залишає без змін на рівні 1,0% р/р у 2016 р. і чекає, що темпи зростання економіки прискоряться до 2,5% у 2017 р. за рахунок активізації внутрішніх інвестицій.

Нагадаємо, за даними Держстату темпи падіння промислового виробництва в Україні сповільнилися до -0,2% р/р у липні з -3,4% у червні, внаслідок чого зростання за 7 місяців 2016 р. склало +1,7% р/р. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-