Топ-менеджер «Нафтогазвидобування» очолив холдинг Ахметова

Топ-менеджер «Нафтогазвидобування» очолив холдинг Ахметова

Укрінформ
Топ-менеджер основного газовидобувного активу ДТЕК - ПрАТ "Нафтогазвидобування" Ігор Щуров очолив холдинг ДТЕК Нафтогаз.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі холдингу.

"Генеральним директором ДТЕК Нафтогаз – керуючої компанії нафтогазового холдингу ДТЕК - призначено Ігоря Щурова. Мета призначення - удосконалити модель управління бізнесом, підвищити ефективність видобутку вуглеводнів і розвиток нових перспективних проектів", - повідомили у ДТЕК.

У холдингу підкреслили, що Щуров більше трьох років керував основним газодобувним активом ДТЕК - ПрАТ "Нафтогазвидобування". У цей період компанія збільшила обсяги видобутку газу в 2,5 раза - до 1,3 млрд куб. м у 2015 році. Було пробурено 13 свердловин глибиною від 5 470 м до 6 750 м, проведена широкоазимутальна 3D-сейсморозвідка, побудована сучасна УППГ "Олефирівка".

На новій посаді Ігор Щуров очолить єдиний центр управління нафтогазовим бізнесом. У ньому зосереджені стратегічні функції: фінансове і виробниче планування, комерційна діяльність, регуляторні питання, розвиток бізнесу. Виробничі активи - ПрАТ "Нафтогазвидобування" і ТОВ "Нафтогазрозробка" - відповідно сконцентруються на розвідці і видобутку вуглеводнів.

"ДТЕК Нафтогаз на чолі з Ігорем Щуровим продовжить впроваджувати сучасні рішення, технології і залучати професійні кадри, що, я упевнений, дозволить зробити компанії відчутний внесок у подальший розвиток українського газовидобування і зміцнення незалежності країни", - заявив у цьому зв'язку гендиректор ДТЕК Максим Тимченко.

Водночас, за словами самого Щурова, першочерговим завданням ДТЕК Нафтогаз він бачить підвищення ефективності розвідки і видобутку вуглеводнів на вже діючих родовищах. 

"Паралельно ми шукатимемо можливості для розширення масштабів бізнесу. Наша стратегія передбачає як участь у відкритих аукціонах на нові ліцензійні ділянки, так і придбання діючих перспективних активів", - заявив Щуров.

На  період структурних перетворень, керувати ПрАТ "Нафтогазовидобування" буде колегіальний орган у складі Наталії Гребенюк, Олексія Захарчука і Олександра Селищева, повідомили в прес-службі компанії.

ДТЕК - холдинг, що здійснює управління трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці і у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Ринат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-