Банкіри розповіли, чому знижують ставки по депозитах

Банкіри розповіли, чому знижують ставки по депозитах

Укрінформ
За даними експертів, 2016 рік став найбільш вдалим для банківського ринку з початку кризи. За сім місяців їм фактично вдалося відновити довіру до себе громадян, про що свідчить значний приплив депозитів.

Про це пише Лівий берег.

З початку року населення і підприємства розмістили на банківських рахунках аж 67 млрд гривень. Цей та інші фактори дали можливість банкам нарешті почати знижувати ставки за вкладами для фізичних осіб і таким чином здешевлювати ціну ресурсів.

За даними Українського індексу за депозитами фізосіб, який у щоденному режимі розраховує агентство Thomson Reuters, з початку року ставки по гривневих депозитах ринку впали на 2,5% і в середньому становлять 18,5%, а в доларах - на 2% і тепер банки готові платити вкладникам 6,5% річних.

«Зараз у банках досить великий запас вільної ліквідності в гривні, яку банки розміщують у депозитні сертифікати НБУ. Обсяг таких розміщень банками сертифікати НБУ зараз становить близько 60 млрд гривень. Думаю, що банки не зможуть найближчим часом істотно наростити свої кредитні портфелі, а подальше зменшення ставок за депозитними сертифікатами спричинить за собою продовження зниження процентних ставок по депозитах у гривні», - прогнозує експерт.

Фото: Макс Левін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-