Поромна переправа через Дунай обійдеться у 8 мільйонів євро

Поромна переправа через Дунай обійдеться у 8 мільйонів євро

Укрінформ
Реалізація проекту зведення дунайської переправи Орлівка (Україна) - Ісакча (Румунія), яку обслуговуватимуть чотири пороми, обійдеться групі приватних українських та румунських замовників у 8 мільйонів євро.

Таку цифру навів на громадських слуханнях, що відбулися в Ренійській райдержадміністрації Одеської області, автор проекту переправи Сергій Салієнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Об'єкти поромної переправи Орлівка - Ісакча буде зведено у найвужчому місці Дунаю, де відстань між українським та румунським берегами не більше 900 метрів. Причому проектанти Одеського бюро проектування та експертизи врахували також незначну глибину ріки біля причалу поряд з Орлівкою - 2 м 50 см, осадка порома становитиме - 1 м 50 см. Проектом передбачено виділення 7-гектарної земельної ділянки для розміщення об'єктів інфраструктури", - зазначив Салієнко.

Загальна вартість реалізації спільного проекту переправи, яку обслуговуватимуть чотири пороми, не перевищуватиме 8 мільйонів євро, констатував фахівець.

За його словами, планується звести не лише причальні споруди на українському та румунському берегах, а й майданчик для очікування та складський комплекс. Поряд також розмістяться споруди для забезпечення прикордонного, митного догляду тощо.

Орієнтовний термін завершення проекту "Поромна переправа Орлівка - Ісакча" - липень 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-