У РФ з будівництва космодрому

У РФ з будівництва космодрому "Восточный" тікають інженери й робітники

Укрінформ
У РФ при завершенні будівництва об'єктів першої черги космодрому Восточный виникли проблеми, через які терміни здачі об'єкта можуть бути зірвані.

Про це пише Коммерсантъ, ознайомився з протоколами наради, присвяченої здачі першої черги Восточного, яке відбулося наприкінці липня у віце-прем'єра Дмитра Рогозіна.

Спецбуд систематично не виконує прийняті зобов'язання за строками завершення будівельно-монтажних робіт на об'єктах першої черги Восточного. Відсутня підготовка та представлення виконавчої та звітної документації з виконаних робіт, а також інформація про усунення зауважень.

У документі, зокрема, вказується на «істотний відплив робітників та інженерно-технічного персоналу підприємств, підвідомчих Спецбуду, а також про тривалі затримки зарплат працюючим на будівництві космодрому.

У такій ситуації, повідомили «Коммерсанту» обізнані джерела, здача першої черги космодрому до 31 жовтня «вкрай ускладнена».

Для аналізу ситуації із завершенням будівництва, визнаної «критичною», уряд вирішив залучити Міноборони, якому структурно підпорядковується Спецбуд.

Будівництво космодрому Восточный ведеться в Амурській області з 2012 року. На будівництво "пускового мінімуму" космодрому було витрачено близько 83 мільярдів рублів. З будівництвом Восточного пов'язаний цілий ряд кримінальних справ у зв'язку з розтратами, як мінімум, на кілька мільярдів рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-