Україна запропонувала Китаю оренду морських терміналів

Україна запропонувала Китаю оренду морських терміналів

Укрінформ
Маршрут доставки товарів з Європи до країн Азії в обхід Росії обговорили в Міністерстві інфраструктури міністр Володимир Омелян із Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Ду Веєм.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Зараз ми можемо запропонувати оренду терміналів, а з наступного року, я сподіваюся, буде прийнятий закон про концесію, і ми зможемо розглянути більш широкий формат взаємодії. Ми маємо забезпечити потужний і надійний маршрут доставки товарів з Європи до країн Азії в обхід Росії», - сказав він.

Міністр інфраструктури наголосив, що порти "Южний" та "Іллічівськ", як морські ворота нового «Шовкового шляху», готові до співробітництва з китайським бізнесом.

У ході зустрічі також було обговорено широке коло питань двосторонньої взаємодії, реалізацію спільних проектів в інфраструктурній сфері.

Міністр інфраструктури України запросив посла КНР взяти участь у роботі Транспортного тижня, який відбудеться в Одесі 8 вересня. Також він висловив сподівання, що участь першого заступника міністра Євгена Кравцова у Форумі «Шовкового шляху», який має відбутися у вересні в Китаї, буде максимально продуктивною для обох сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-