Ціна Brent перевищила позначку в $46

Ціна Brent перевищила позначку в $46

Укрінформ
Вартість нафти у п'ятницю зростає, продовжуючи максимальне з середини липня денне збільшення майже на 5% на попередніх торгах, викликане прогнозами Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) і заявами Саудівської Аравії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,22% - до 46,60 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,47% - до 44,13 долара за барель.

У четвер вартість еталонів піднімалася майже на 5% - максимальне одноденне зростання із середини липня; ціна нафти марки Brent вперше з 22 липня перевищила позначку в 46 доларів за барель.

МЕА у четвер у своєму липневому прогнозі на ринку "чорного золота" повідомило про те, що очікує скорочення світових запасів нафти в найближчі місяці. При цьому підвищення попиту на нафту, особливо за рахунок зростання "апетиту" з боку нафтопереробки, буде стимулювати подальше відновлення балансу на ринку.

Міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх (Khalid Al Falih) у четвер заявив, що його країна може взяти участь у скоординованих діях ОПЕК й головних країн-експортерів, щоб допомогти збалансувати ринок. Він вважає, що зустріч у кулуарах Міжнародного енергетичного форуму у вересні в Алжирі є можливістю для цього. У понеділок президент ОПЕК, глава міністерства енергетики Катару Мохаммед бін Салех аль-Сада повідомив про плани картелю провести зустріч в Алжирі.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,35 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 45,97 долара за барель, що на 7 центів нижче рівня закриття торгів ($46,04).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-