Нафта Brent торгується близько $45, WTI - вище $42 за барель

Нафта Brent торгується близько $45, WTI - вище $42 за барель

Укрінформ
Вартість нафти у ході торгів вівторка знижується, оскільки інвестори сумніваються, що запланована на вересень зустріч країн-членів ОПЕК призведе до скорочення видобутку "чорного золота".

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Котирування жовтневого контракту на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures опустилося на 39 центів(0,86%) - до $45 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі(NYMEX) зменшилася на 37 центів(0,86%) - до $42, 65 за барель.

Президент ОПЕК у понеділок повідомив, що країни картеля планують провести неофіційну нараду у кулуарах 15-го Міжнародного енергетичного форуму в Алжирі, який пройде з 26 по 28 вересня. Він зазначив, що ОПЕК продовжує уважно стежити за ситуацією на ринку "чорного золота" і вести діалог з усіма країнами-членами картеля про шляхи відновлення стабільності на ринку нафти.

Крім того, президент ОПЕК підкреслив, що організація чекає на підвищення світового попиту на нафту в третьому й четвертому кварталах, що зробить позитивний вплив на ціни. Він сказав, що нещодавнє зниження нафтових цін і поточна волатильність ринку носять лише тимчасовий характер.

"Ніхто серйозно не думає, що ОПЕК придумає щось таке, що посилить пропозицію на ринку", - наводить інформаційне агентство Bloomberg слова головного ринкового стратега CMC Markets у Сіднеї Майкла Маккарті.

Станом на 09:00 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 45,05 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 45,19 долара за барель, що на 20 центів вище за рівень закриття торгів($45, 39).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-