Нацбанк залишив прогноз інфляції незмінним

Нацбанк залишив прогноз інфляції незмінним

Укрінформ
У Національному банку України очікують, що інфляція на кінець 2016 року становитиме 12%.

Про це йдеться в "Інфляційному звіті" (липень 2016 року), повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України зберігає прогноз споживчої інфляції на рівні 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року, незважаючи на те, що у першому півріччі зниження інфляції відбувалося швидше, ніж прогнозувалося у квітні. Такі прогнози інфляції відповідають цілям монетарної політики Національного банку", - йдеться в повідомленні. 

У регуляторі зазначають, що у другому півріччі поточного року показник інфляції в річному вимірі наблизиться до цільового рівня. Головним чином, це відбудеться в результаті відображення в статистиці підвищення тарифів на комунальні послуги. 

Водночас швидше, ніж прогнозувалося раніше, сповільнюватиметься інфляція за іншими компонентами споживчого кошика - базової інфляції та сирих продуктів. Це пов'язано з факторами пропозиції, зниженням імпортованої інфляції в умовах меншої волатильності обмінного курсу та поліпшенням інфляційних очікувань. 

Водночас прогноз економічного розвитку залишається незмінним: реальний ВВП у 2016 році зросте на 1,1%, у 2017 році - на 3,0%, а в 2018 році його зростання прискориться до 4,0%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-