Гройсман вважає завищеною ціну ОПЗ

Гройсман вважає завищеною ціну ОПЗ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що стартова ціна Одеського припортового заводу (ОПЗ) завищена, і впевнений, що Фонд державного майна (ФДМ) зробить усе можливе для перезапуску аукціону з його продажу.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що найголовніша проблема - ціна цього підприємства. Її визначав український оцінювач. Коли ми прийшли в уряд, то ця оцінка вже була затверджена, і у нас не було підстав змінювати її", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що він спочатку вважав стартову ціну підприємства дуже високою. За словами Прем'єра, чим нижча стартова ціна, тим більше кількості учасників аукціону, а в ході торгів виникає конкуренція і від цього кінцева ціна буде вища.

"Зараз, враховуючи досвід невдалого аукціону, можу сказати, що інтерес до цього об'єкту є, і ФДМ зробить усе необхідне для того, щоб перезапустити продаж ОПЗ. Я думаю, що цей об'єкт ми продамо, хто б і як би не намагався завадити. Може комусь це не подобається, але це корисно для економіки країни", - наголосив Глава уряду.

На думку Гройсмана, розслідування Національного антикорупційного бюро відносно корупції серед посадовців ОПЗ не завадить аукціону, оскільки воно не має відношення до власності заводу як такої, а швидше є ознакою його очищення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-