ЄС запровадив антидемпінгові мита на сталь із Китаю та РФ

ЄС запровадив антидемпінгові мита на сталь із Китаю та РФ

Укрінформ
Європейський Союз запровадив антидемпінгові мита на сталь російських і китайських виробників.

Про це повідомляється у прес-релізі Єврокомісії. 

«Сьогодні ЄС запровадив остаточні антидемпінгові заходи щодо сталевих виробів з Китаю та Росії», - говориться у повідомленні

Згідно з прес-релізом, мита запроваджуються на 5 років і застосовуватимуться ретроспективно, починаючи з грудня 2015 року.

Мита для Китаю залежно від компанії становлять від 19,7% до 22,1%, а для Росії - від 18,7% до 36,1%.

У лютому повідомлялося, що Євросоюз запровадив попередні антидемпінгові мита на холоднокатаний прокат із Російської Федерації. Крім того, на початку липня стало відомо про те, що Євросоюз починає антидемпінгове розслідування щодо гарячекатаного прокату з Росії, Бразилії, Ірану, Сербії та України.

Розслідування було порушено на підставі скарги Європейської асоціації виробників сталі (Eurofer). Асоціація вважає, що вказані країни наростили імпорт сталі до країн Європейського союзу, в результаті чого збільшили свою частку на європейському ринку. Все це, відзначає Eurofer, а також ціни, за якими країни реалізують свою продукцію в ЄС, чинить негативний вплив на локальні компанії.

Європейська комісія почала антидемпінгове розслідування відносно холоднокатаного прокату в травні 2015 року за скаргою європейської асоціації виробників сталі Eurofer. Асоціація скаржилася на китайських і російських металургів, підозрюючи їх у заниженні цін на цю продукцію.

Фото: fx-commodities.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-