Російський ВЕБ знайшов покупця на українську

Російський ВЕБ знайшов покупця на українську "дочку"

Укрінформ
Покупцем "Промінвестбанку", української дочки російського "Внешэкономбанка" (ВЕБ), може стати угорська корпорація OTP Group.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ" з посиланням на два джерела, близьких до ВЕБ, і співрозмовника, знайомого з подробицями переговорів.

"Претендентом на покупку української "дочки" Внешэкономбанка" — "Промінвестбанку" — є угорський OTP Group, у якої також є банк в Україні", - пише видання.

Як припустили співрозмовники "Ъ", банк може бути проданий з коефіцієнтом всього 0,2–0,3 до капіталу. Це взаємовигідна угода для сторін, впевнені експерти: ВЕБ може оперативно позбутися українського активу, як припускає його стратегія, а OTP Group — недорого розширити свою присутність в Україні.

У середу голова ВЕБ Сергій Горьков офіційно заявив, що є претендент на покупку української "дочки" держкорпорації — "Промінвестбанку", відмовившись назвати потенційного покупця.

За даними джерел "Ъ", OTP Group вже провела due diligence "Промінвестбанку" і переговори з ВЕБ перебувають на просунутій стадії.

Прес-служба ВЕБ в середу не відповіла на запит видання. У свою чергу, прес-служба OTP Group повідомила, що група "не коментує чутки", однак "прагне до придбань в цьому регіоні, особливо в тих країнах, де вона присутня, але її ринкова частка мала".

Згідно з рейтингом НБУ, ОТП-банк за підсумками першого кварталу поточного року займав 17 місце за активами (22,7 млрд гривень).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-