Ціни на нафту призупинили падіння

Ціни на нафту призупинили падіння

Укрінформ
Ціни на нафту припинили падіння завдяки очікуванням падіння нафтових запасів в США, проте як і раніше знаходяться близько тримісячних мінімумів на фоні занепокоєння з приводу надлишку пропозиції.

Напередодні увечері ціни обвалилися до свіжих тримісячних мінімумів, свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Станом на 09:35 за київським часом нафта маркі Brent торгувалася поблизу позначки $41,75, а еталонний сорт WTI котирувався по $39,50.

Дані Американського інституту нафти (АРІ), опубліковані вночі, вказали на зниження запасів на 1,3 млн барелів за тиждень, що завершився 29 липня. Після виходу даних нафтові котирування показали слабке зростання. Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent піднімалася до $41,90 за барель.

Втім, незважаючи на очікуване падіння запасів у США, учасники ринку зазначають, що темпи скорочення запасів відстають від швидкості нарощування виробництва. Запаси енергоносіїв в США, незважаючи на деяке зниження, залишаються надмірно високими для літнього періоду. Зростання кількості бурових установок говорить про відновлення інвестиційної активності нафтових компаній.

«Наше враження від показників від API за минулий тиждень таке, що зміни, ймовірно, дуже малі, щоб додати цінам на нафту відчутний імпульс», - зазначив аналітик Citi Futures Тім Еванс.

Офіційні дані від Управління енергетичної інформації США очікуються сьогодні.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 41,80 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 41,91 долара за барель, що на 11 центів вище за рівень закриття торгів ($41,80).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-