Українці можуть побудувати Ірану підземні сховища газу

Українці можуть побудувати Ірану підземні сховища газу

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик у Тегерані обговорив  із міністром нафти Ірану Біджаном Зангане актуальні питання співпраці країн в енергетичній сфері.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Насалик порушив питання про постачання іранських енергоносіїв до України для переробки на українських нафтохімічних підприємствах. Також обговорено питання щодо транспортування енергоносіїв до країн ЄС, і зокрема Литви, Польщі, Чехії та Словаччини.

Іранська сторона висловила готовність до реалізації проектів із постачання сирої нафти до країн східноєвропейського регіону. Що стосується міжнародних газотранспортних проектів, то Міністерство нафти Ірану розглядає можливість участі в них виключно з погляду економічних чинників, зважаючи на перевищення пропозиції над попитом на ринку природного газу.

Крім того, Іранська сторона із зацікавленням сприйняла пропозиції української делегації щодо участі вітчизняних підприємств у розвитку енергетичної інфраструктури Ірану, зокрема у будівництві підземних сховищ природного газу, спорудженні та модернізації вже існуючих компресорних станцій, збільшенні потужності внутрішньої газотранспортної системи Ірану.

За результатами перемовин досягнуто домовленостей щодо утворення робочої групи експертів, яка впродовж 30 днів опрацює можливості впровадження найбільш перспективних проектів із зазначених напрямків.

Також на рівні міністрів відбулися консультації між представниками вітчизняних підприємств обох країн. Результатом консультацій стало підписання Меморандуму про співробітництво з іранської організацією «Міжнародна компанія промислового розвитку» щодо створення спільного імпортно-експортного підприємства у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-