У Мінрегіоні пояснили, чому позбулися Держгеокадастру

У Мінрегіоні пояснили, чому позбулися Держгеокадастру

Укрінформ
Орган, що опікується державною політикою у сфері  земельних відносин, тепер координуватиметься Урядом безпосередньо через міністра аграрної політики і продовольства.

Це рішення закріплено урядовою постановою, що внесла зміни у низку нормативно-правових документів, які регулюють земельні відносини в Україні, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Тепер повноваження із формування державної політики у сфері земельних відносин, у галузі топографо-геодезичної і картографічної діяльності, державного земельного кадастру, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності передано від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ до Мінагрополітики України.

Мінрегіон вважає згадане урядове рішення оптимальним на даний час. Має відбутись повноцінна земельна децентралізація. Відтак парламент має якнайшвидше прийняти законопроекти №4355 щодо передачі громадам земель за межами населених пунктів та №4390 щодо планування територій.

"Земля як ресурс стане дієвим механізмом соціально-економічного розвитку територій, джерелом наповнення місцевих бюджетів, ефективним ресурсом зростання громад та їх мешканців. Землі сільгосппризначення треба передати у власність об’єднаних територіальних громад. Така структура, як Держгеокадастр у вигляді окремого центрального органу виконавчої влади в Україні, громіздкого та з широким колом повноважень, взагалі не потрібна. Його функції мають полягати виключно у веденні земельного кадастру", - наголосили в Мінрегіоні.

Також внесено зміни у документи, що регламентують підпорядкування та підзвітність Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-