Менеджмент

Менеджмент "Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу" навмисно зриває збори акціонерів - голова спостережної ради

Укрінформ
Позачергові збори акціонерів ПАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", призначений у червні 2016 року, сьогодні не відбулося через відсутність кворуму.

На зборах зареєструвалися власники близько 36% акцій, з них 29,94% належать фармацевтичній фірмі "Дарниця", інші – міноритарним акціонерам, повідомив перед зборами голова наглядової ради та бенефіціар мажоритарного пакету акцій Микола Безпалько.

На думку директора з корпоративних прав "Дарниці" Олександра Бутка, чинне керівництво БХФЗ навмисно не стало реєструватися на зборах акціонерів, щоб зірвати його.

На порядку денному зборів стояли такі питання, як проведення незалежного аудиту БХФЗ, надання акціонерам повного звіту про діяльність підприємства, переобрання наглядової ради та інші.

"Не надаючи "Дарниці" й іншим акціонерам інформацію, керівництво БХФЗ порушує закон", - заявив Бутко.

Він також зазначив, що нинішній менеджмент заводу неефективний, оскільки БХФЗ втрачає ринкові позиції: "БХФЗ стагнує на тлі інших гравців ринку. Приріст продажів в упаковках БХФЗ за підсумками півріччя 2016 р. впав на 15,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Частка БХФЗ у грошах у загальному рейтингу за підсумками півріччя становить 1,8%. Для порівняння, навіть за підсумками 2009 року компанія мала частку 1,9%.

За період з 2010 по 2016 рік частка БХФЗ у рейтингу національних виробників в грошовому вираженні знизилася з 6,6% до 4,8%, в упаковках ті ж тенденції: падіння з 6,5% до 5%, як наслідок - підприємство випало з першої п'ятірки рейтингу національних виробників, скотившись з 5 на 7 місце".

Бутко зазначив, що зірвавши збори, менеджмент заводу відмовив усім іншим акціонерам у праві на прийняття рішень. Крім того, він заявив, що міноритарні акціонери зазнають тиску з боку керівництва, яке фактично забороняє їм розпоряджатися своїми акціями на власний розсуд.

Як відомо, "Дарниця" придбала на аукціоні 29,94% акцій БХФЗ у Київської міської адміністрації, а також публічно оголосила про свій намір довести свій пакет до контрольного, оцінивши одну акцію у 80 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-