У ProZorro вже 7000 державних замовників - Кубів

У ProZorro вже 7000 державних замовників - Кубів

Укрінформ
В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують, що система публічних закупівель ProZorro дасть змогу заощадити близько 5 млрд грн державних коштів до кінця 2016 року.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ми маємо позитивні результати роботи системи, обсяг економії державних коштів перевищив 2,5 млрд грн, і ми очікуємо, що досягнемо 5 млрд до кінця року", - зазначив Кубів.

Урядовець зауважив, що в системі працює 7 тисяч державних замовників та 23 тисячі постачальників.

"Імплементація будь-якої реформи - це найважливіша частина, тому ми розробили ряд заходів, які направлені на комфортний перехід замовників до системи", - додав Кубів.

Раніше в Мінекономрозвитку зазначали, що система публічних закупівель ProZorro дасть змогу у 2017 році заощадити від 40 до 50 млрд грн.

Як повідомлялося, система ProZorro була запущена в пілотному режимі у лютому 2015 року. Її використання було добровільним: кожен держзамовник міг проводити в ProZorro допорогові закупівлі товарів і послуг на суму до 200 тис. грн і робіт - до 1,5 млн грн. У квітні 2016 року розпочався перший етап впровадження електронної системи держзакупівель, а з 1 серпня 2016 року використання електронної системи стане обов'язковим для інших державних замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-