Уряд дасть ще 200 мільйонів на енергоефективність - Розенко

Уряд дасть ще 200 мільйонів на енергоефективність - Розенко

Укрінформ
До кінця 2016 року уряд планує виділити додатково близько 200 мільйонів гривень на фінансування програм енергоефективності.

Про в ефірі «5 каналу» заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

«В цілому ми хочемо до кінця цього року додатково виділити близько 200 мільйонів гривень для того, щоб ця програма працювала ефективно, щоб люди могли отримати дешеві кредити на програми енергозбереження», - сказав він.

Розенко запевнив, що уряд робитиме все для того, щоб Україна стала енергонезалежною державою, щоб зменшити споживання насамперед російського газу.

Віце-прем’єр-міністр також зауважив, що вже у вересні уряд планує внести до парламенту законопроект щодо створення Фонду енергоефективності. «На сьогоднішній день уряд також розробляє проект закону України щодо створення Фонду енергоефективності. Я сподіваюся, у вересні він буде внесений до Верховної Ради України», - зазначив Розенко.

За його словами, Фонд енергоефективності займатиметься розробкою і впровадженням програм енергозбереження, у тому числі і щодо газозаміщення.

Як повідомляє прес-служба Держенергоефективності, за останній тиждень близько 1000 родин отримали більше півмільйона гривень на енергоефективні заходи в рамках проведення Урядової програми з енергоефективності.

«За останній тиждень провести утеплення будинку та отримати від держави відшкодування майже половини своїх витрат вирішили ще 9 ОСББ, а це близько 1000 родин. Разом вони залучили більше півмільйона гривень на енергоефективні заходи у своїх багатоповерхівках», - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, за три тижні липня учасниками програми стало 32 ОСББ та ЖБК, які освоїли більше 5 млн грн на утеплення багатоповерхівок. Деякі з них скористалися урядовою підтримкою повторно.

Як повідомлялося, у червні за урядовою допомогою звернулося 25 ОСББ, залучивши майже 4 млн грн. Загалом за весь час дії програми нею скористалося 296 ОСББ, а це майже 30 тисяч сімей, які освоїли більше 28 млн грн у проведення енергоефективних заходів у багатоповерхівках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-