НБУ дозволив банку Тігіпка

НБУ дозволив банку Тігіпка "ковтати" банкрутів

Укрінформ
НБУ включив до переліку попередньо кваліфікованих осіб банк, як інвестора, який має право на участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, ним став ПАТ "ТАСкомбанк", ключовим власником якого є Сергій Тігіпко.

Про це інформує прес-служба регулятора.

"Національний банк вперше включив до переліку попередньо кваліфікованих осіб банк, як інвестора, який має право на участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, у такі способи як: створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку, продаж неплатоспроможного банку інвестору. Таким інвестором став ПАТ "ТАСкомбанк", - йдеться в повідомленні.

До цього часу НБУ включав до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, лише приймаючі банки.

У НБУ зазначають, що приймаючі банки можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку лише у вигляді відчуження у процесі ліквідації всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на свою користь. Наразі до переліку попередньо кваліфікованих осіб включено п'ять приймаючих банків: ПАТ "Банк Кредит Дніпро", ПАТ "Альфа-Банк", ПУМБ, ПАТ "Укрсоцбанк" і ПАТ "ТАСкомбанк".

Кваліфікованим інвестором може також стати будь-яка фізична або юридична особа, не лише банк. Для цього потрібно подати в НБУ повний пакет документів, передбачений Положенням про порядок попередньої кваліфікації. Розмір власних коштів інвестора, що має намір придбати неплатоспроможний банк, має становити не менше 120 млн грн, перехідний банк - не менше 500 млн грн.

Якщо попередньо кваліфікований інвестор має намір придбати конкретний неплатоспроможний або перехідний банк, то він повинен отримати дозвіл НБУ на набуття істотної участі.

Фото: tigipko.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-