Енергопостачання Авдіївського коксохімзаводу відновлене – «Метінвест»

Енергопостачання Авдіївського коксохімзаводу відновлене – «Метінвест»

Укрінформ
У Донецькій області енергопостачання Авдіївського коксохімічного заводу, знеструмленого в результаті обстрілу бойовиків, а також міста Авдіївки відновлено.

Про це в четвер кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі компанії «Метінвест», до якої входить Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ).

«Працівникам Авдіївського коксохімічного заводу спільно з співробітниками «ДТЕК» вдалося підключити підприємство до двох високовольтних вводів», - сказано в повідомленні.

Відзначено, що АКХЗ було знеструмлено в ніч з 19 на 20 липня - в результаті бойових дій були пошкоджені два останніх високовольтних введення, що живлять підприємство. Основне устаткування заводу оперативно перевели на резервне джерело енергопостачання – генератори, що працюють на коксовому газі. Два коксових цехи довелося перевести в режим гарячої консервації, оскільки потужності генераторів не вистачає для забезпечення нормального виробничого процесу.

На даний момент завдяки відновленню електропостачання коксохіміки мають можливість збільшити завантаження коксових батарей і налагодити стабільне виробництво коксу. В роботу також будуть введені хімічні цехи.

Енергетикам вдалося відновити електропостачання Авдіївки. Крім того, живлення тепер отримує Донецька фільтрувальна станція. Це означає, що найближчим часом в Авдіївку повернеться водопостачання, запевнили в «Метінвесті».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-