«Антонов» зможе постачати за кордон велику кількість літаків - Березенко

«Антонов» зможе постачати за кордон велику кількість літаків - Березенко

Укрінформ
Закон, ухвалений сьогодні парламентом, щодо надання права суб'єктам літакобудування бути засновниками чи учасниками господарських товариств дозволить ДП «Антонов» постачати велику кількість українських літаків іноземним державам.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів один з авторів закону, народний депутат від фракції БПП Сергій Березенко.

«Тепер ми зможемо підписати великі міжнародні контракти із Саудівською Аравією, Індією, які вже зараз на часі, і драфт-версії яких уже підготовлені «Антоновим». Це - постачання великої кількості літаків, які будуть зроблені без жодної деталі російського виробництва», - зазначив він.

За його словами, ухвалений закон відкриває можливість для України будувати літаки, які будуть потрібні великим економічно зрілим країнам. 

«Перші контракти на 12 літаків із Саудівською Аравією вже підписані. Створення такого СП (спільного підприємства. - Ред.) дасть можливість запустити цей процес», - підкреслив Березенко.

Крім того, він зауважив, що сприятиме розвитку вітчизняного літакобудування й ухвалення законопроекту 3457, який сьогодні було підтримано лише за основу і який передбачає внесення змін до Податкового кодексу з надання літакобудівній галузі податкових пільг на сплату ПДВ, податку на прибуток та земельного податку.

Народний депутат наголосив, що такі пільги дозволять здешевити вартість українського літака мінімум на 20% і «вирівнятись у ціні зі світовими аналогами».

Також парламентарій наголосив на необхідності ухвалення ще одного законопроекту - 3458, який передбачає скасування митних платежів на ввезення деталей для вироблення різних модифікацій літаків Ан, і який парламент сьогодні відправив на доопрацювання.

Березенко висловив сподівання, що на початку вересня Верховній Раді вдасться ухвалити в цілому закони і щодо податкових пільг, і щодо митних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-