Купівлю вживаного авто тепер можна оформити в салоні

Купівлю вживаного авто тепер можна оформити в салоні

Укрінформ
Відтепер оформлювати договір щодо продажу б/в автомобілів можна буде в автосалонах, за схемою, яка встановлена для реєстрації нових автомобілів.

Про це повідомляє генеральний директор Всеукраїнської асоціаціі автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко на своїй сторінці у Фейсбук.

Водночас, за його словами, сервісні центри МВС також продовжують виконання цієї функції.

"Мені повідомили з МВС, що постанова КМУ була прийнята і продавцю вживаного авто через комісійний майданчик не потрібно буде разом з покупцем такого авто ходити в СЦ МВС для продажу вживаного авто і достатньо буде виписати договір купівлі-продажу в салоні (як це робиться зараз при продажу нового авто), а не оформляти його в СЦ МВС ( з'явилась альтернатива: хто захоче, той і далі буде оформляти угоду в СЦ МВС; а хто захоче, оформить таку угоду прямо на комісійному майданчику або в салоні)", - написав Назаренко.

Тому віднині українці зможуть оформляти договори купівлі-продажу б/у машин не в сервісних центрах (донедавна - МРЕВ), а прямо в автосалонах і на комісійних майданчиках.

"Це особливо зручно, коли покупець і продавець знаходяться в різних регіонах і їм тепер немає необхідності спільно їхати в сервісний центр", - говорить Назаренко.

Як наголошує гендиректор ВААІД, відповідне рішення невигідно тільки для тих, хто пропонує оформлення авто без жодних черг.

Раніше нас своїй сторінці очільник ВААІД повідомляв, що його організація запропонувала МВС внести зміни до урядових постанов №1388 і №1200, які в разі їх затвердження дозволять будь-яким компаніям (не тільки автосалонам, комісійним майданчикам і їм подібним) торгувати б/у авто (комісійний продаж і trade-in).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-