Нафта дорожчає після падіння на 5%

Нафта дорожчає після падіння на 5%

Укрінформ
Світові ціни на нафту в четвер вранці демонструють позитивну динаміку з корегуванням вгору після падіння на більш ніж 5% напередодні через дані Міненерго США про сильне зростання запасів бензину і дистилятів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вересневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,52 (1,12%) - до $46,78 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці підвищилися на $0,59 (1,32%) - до $45,34 за барель.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 8 липня, скоротилися на 2,5 мільйона барелів, або на 0,5% - до 521,8 мільйонів барелів. Аналітики вважають, що запаси за тиждень знизяться на 2,95 мільйона барелів, до 521,45 мільйонів барелів. Видобування нафти в США за тиждень, за даними міністерства, виросло на 0,67%, або на 57 тисяч барелів на добу — до 8,485 мільйонів барелів на добу.

Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі (Cushing) опустилися на 0,2 мільйона барелів - до 63,9 мільйонів барелів. Запаси бензину в США збільшилися на 1,2 мільйона барелів, або на 0,5% - до 240,1 мільйонів барелів. Аналітики, навпаки, чекали, що показник скоротиться на 0,432 мільйона барелів. Запаси дистилятів виросли на 4,1 мільйона барелів або на 2,7% - до 153 мільйонів барелів. Аналітики прогнозували, що цей показник збільшиться всього на 0,256 мільйона барелів.

Даний звіт підсилив негативні настрої на нафтовому ринку, викликані прогнозами Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). За даними організації, світові запаси нафти минулого місяця продовжили своє зростання.

Надлишок нафти на світових ринках не скорочується і виступає основним стримуючим чинником зростання цін на чорне золото, незважаючи на сильне збільшення попиту і істотне зниження видобування країнами, що не входять до ОПЕК.

За станом на 9:15 по київському часу ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,73 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,62 долара за барель, що на 36 центів вище за рівень закриття торгів ($46,26).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-