США підключилися до обговорень по диверсифікації постачань газу в Європу

США підключилися до обговорень по диверсифікації постачань газу в Європу

Укрінформ
Офіційний Вашингтон відправив до ЄС свого спеціального посланця Амоса Хохштейна для участі в багатосторонніх зустрічах у Словаччині й Греції з питань реалізації проектів диверсифікації джерел постачання газу в Європу.

Про це офіційно повідомив у середу Державний департамент США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У Братиславі cпеціальний посланець візьме участь у неформальній зустрічі міністрів енергетики країн ЄС. На порядку денному, як очікується, обговорюватиметься підтримка безпеки ЄС у сфері енергетики, а також трансатлантична співпраця з питань енергетичної диверсифікації Європи", - йдеться в повідомленні.

У Афінах представник США зустрінеться з урядом Греції, у тому числі, чиновниками з енергетичного сектору країни "для обговорення розвитку проекту "Трансадріатичний газопровід" (TAP), будівництво якого недавно стартувало й буде завершено, як очікується, до 2020 року, а також більш масштабного проекту Південного газового коридору".

При цьому уточнюється, що потужності ТАР як третьої ланки Південного газового коридору оцінюються в 10 мдрд кубометрів газу на рік, що постачатиметься в Болгарію, Грецію та Італію. Крім того, цей проект передбачає можливість додаткових підключень, як наприклад Інтерконнектору Греція-Болгарія, який, в разі реалізації, стане проектом реальної диверсифікації газових потоків у регіоні вперше в історії Південно-Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-