Українське ембарго на товари РФ набуло чинності

Українське ембарго на товари РФ набуло чинності

Укрінформ
Кабінет Міністрів України у відповідь на продовження Російською Федерацією продовольчого ембарго продовжив дію українських контрсанкцій до кінця 2017 року.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів № 417 від 6 липня 2016 року, повідомляє Урядовий портал.

"Уряд продовжив до 31 грудня 2017 року дію заборони ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ, перелік яких затверджено постановою Кабінету Міністрів від 30 грудня 2015 р. № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ", - йдеться у документі.

Як наголошується, рішення прийняте для забезпечення національної безпеки України та у відповідь на продовження Російською Федерацією торговельних заборон та обмежень стосовно України.

"Прийняття постанови дозволить продовжити реалізацію заходів з економічної протидії країні, яка визнана агресором та сприятиме забезпеченню захисту національних інтересів, безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також відновленню порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України", - зазначається у документі.

Постанова набуває чинності з дня її опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-