Ціна на Brent залишається нижче $47 за барель

Ціна на Brent залишається нижче $47 за барель

Укрінформ
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про зростання числа нафтових бурових установок у США за минулий тиждень максимальними темпами з квітня.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,36% - до 46,59 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,51% - до 45,18 долара за барель.

Компанія Baker Hughes у п'ятницю повідомила, що за підсумками робочого тижня, що завершився 8 липня, число бурових установок у США збільшилося на 9 одиниць і становило 440 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 423 одиниці, або на 49%. Кількість нафтових бурових установок зросла на 10 одиниць, що є максимальним зростанням з квітня, - до 351 штуки. Число газодобувних установок скоротилося на 1 одиницю і становило 88 одиниць.

Подібна динаміка сприяла зростанню побоювань, що американські виробники, можливо, вже пристосувалися до низького рівня цін на "чорне золото". Це може сповільнити темпи скорочення надлишкової пропозиції на ринку.

"Коли зростає кількість бурових установок, ми спостерігаємо ослаблення нафтових цін, оскільки це може призвести до нової пропозиції на ринку", - сказав агентству Bloomberg аналітик Fat Prophets Девід Леннокс (David Lennox).

На цьому тлі інвестори проігнорували заяву міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха, зроблену в неділю. Він знову зазначив, що ринок нафти стає більш збалансованим у плані співвідношення попиту та пропозиції, унаслідок чого ціни на "чорне золото" стабілізуються.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,55 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,37 долара за барель, що на 39 центів нижче рівня закриття торгів ($46,76).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-