Франція обійшла Британію в рейтингу найбільших економік світу

Франція обійшла Британію в рейтингу найбільших економік світу

Укрінформ
Після чергового ослаблення фунта стерлінгів Франція обійшла Велику Британію в рейтингу найбільших економік світу за версією Reuters. 

Про це повідомляється на сайті агентства. 

«Франція і Велика Британія змагалися за п'яте місце в списку найбільших економік світу, в середу після падіння фунта Франція обійшла Британію», - йдеться в повідомленні.

За даними МВФ, ВВП Великої Британії в 2015 році склав 1,864 трлн фунтів стерлінгів. 

Як зазначає агентство, зазвичай місце країни визначається за допомогою всередненого обмінного курсу за відповідний рік, але за поточним обмінним курсом Франція все ж обійшла Велику Британію.

Напередодні увечері курс фунта вперше з 2013 року впав нижче від 1,17 євро. Це означає, що в 2015 році британський ВВП був еквівалентний 2,172 трлн євро, що менше, ніж офіційний ВВП Франції, який склав 2,182 трлн євро.

Велика Британія ненадовго повернула собі п'яте місце, коли курс фунта на декілька годин перевищив 1,17 євро, але після опівдня він знову опустився, зазначає Reuters.

Обидві країни раніше вже мінялися місцями за розміром економіки. У 1997 році Велика Британія обійшла за цим показником Францію, але фінансова криза 2008 року призвела до падіння фунта і втрати п'ятого місця, яке знов вдалося посісти тільки в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-