Зубко каже, що субсидії не стимулюють у громадян ощадливості

Зубко каже, що субсидії не стимулюють у громадян ощадливості

Укрінформ
Необхідно дати людям можливість монетизації субсидій, оскільки поточна система не стимулює людей заощаджувати енергоресурси.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс Україна» розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Наступний крок - дати людям можливість монетизації: якщо людина заощадила на обсязі споживання, то у неї ці кошти просто залишилися на рахунку, тоді як цього року ці кошти просто було повернено державі. Нинішня практика не стимулює ні заощаджувати, ні вкладати в енергоефективність», - розповів Зубко.

За його словами, як показала статистика цього року, люди, які не одержують субсидії, споживають на 30% менше теплової енергії або газу.

«Якщо людина чітко розумітиме, що залишок можна буде спрямувати на погашення енергокредитів або на енергоефективні заходи, то вона більше заощаджуватиме і буде мотивована проводити термомодернізацію», - впевнений віце-прем'єр.

Він зазначив, що завдання уряду - запровадити новий механізм, який би дав змогу крім мотивації людей брати енергокредити і займатися енергоефективністю, ще й спрямувати на це частину коштів, що йдуть на субсидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-