Бальчун: Мене взяли не для того, щоб роздати гроші і сісти плакати

Бальчун: Мене взяли не для того, щоб роздати гроші і сісти плакати

Укрінформ
В Укрзалізниці наразі проводять аналіз фінансового стану підприємства.

Про це заявив новопризначений голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун в ефірі "5 каналу".

"Якщо ми говоримо про актуальну ситуацію, звичайно, як відповідальна за фірму людина, я мушу знати, які є фінансові параметри фірми, що ми можемо собі дозволити. Тому, що мене взяли на роботу, щоб я приймав раціональні економічні рішення, а не для того, щоб роздати гроші і сісти плакати. Тому, звичайно ж, аналіз зараз проводиться", - зазначив Бальчун.

Він також розповів нинішню про ситуацію в Укрзалізниці, зазначивши, що виявив багато несподіванок, оскільки численні проблеми були "сховані під килим".

"Ми маємо багато несподіванок, ми бачимо тут кожного дня негативні, а не позитивні ситуації, багато проблем ми бачимо кожного дня. Багато проблем було також сховано під килим, як у нас говорять. Ми будемо змушені вирішити їх. Ми маємо багато справ у судах, які тягнуться багато років, і коли ми є на останньому етапі цього процесу, тобто інстанція касаційного суду, якщо ми там програємо, а це дуже правдоподібно, тоді ми будемо змушені платити сотні мільйонів доларів фірмам, які судяться з нами. І ці проблеми не були розв'язані протягом багатьох років", - розповів керівник Укрзалізниці.

Водночас Бальчун анонсував підвищення зарплат ключовим менеджерам підприємства, зазначаючи, що саме на цих людей буде покладено завдання з реформи залізниці.

"Як тільки з'явиться шанс, то передусім думаючи про цих базових працівників, які найбільше й  найважче працюють кожного дня, які є виключно на своїх посадах, які є фундаментом цієї фірми, тому що політики і голови правління міняються, директори міняються, мають добрі зарплати, а ці люди внизу залишаються, і вони роблять можливість їздити поїздами кожного дня. Тому я є прихильником того, щоб ці люди заробляли якомога більше. Як тільки ми зможемо фінансувати такі підвищення зарплат, то так. Якщо мова про те, з ким я буду працювати, то я тут маю свою команду людей, з якими я хочу працювати тут в Укрзалізниці", - зазначив Бальчун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-