Данилюк анонсує впровадження окремих елементів пенсійної реформи

Данилюк анонсує впровадження окремих елементів пенсійної реформи

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк анонсує впровадження найближчим часом окремих елементів пенсійної реформи, але водночас виступає за комплексне рішення з цього питання. 

Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня"

«Якісь її елементи будуть впроваджуватися... Потрібен комплексний підхід, система, яка дозволяє людям відчувати, що вони захищені. Оце важливо. Однак для цього потрібно знизити рівень популізму, менше кидатися різкими фразами, перестати грати на публіку, а просто сісти та попрацювати. Тому що ми зобов'язані надати нашим громадянам нормальні пенсії, а не гасла. Якщо в перспективі система нестабільна, хоч би які точкові рішення ми знайшли, ми будемо продовжувати фінансувати неефективні витрати, а дефіцит продовжуватиме зростати. Звідки беруться гроші? Від платників податків. Це не варіант», - сказав Данилюк.

Крім того, міністр фінансів заявив, що Мінфін не піде шляхом скасування ЄСВ й виплати пенсій напряму з бюджету, як це пропонує група експертів.  

«Є такий варіант, але ми його підтримувати не будемо. Логіка запропонованого варіанта така: оскільки, як, власне, і в нашому випадку, дефіцит Пенсійного фонду становить більш як половину від усіх його витрат, отже, державний бюджет де-факто вже фінансує пенсійні виплати. Але це лише один із варіантів. Ми йдемо шляхом стабілізації солідарної системи й Пенсійного фонду. Якщо виплати здійснювати прямо з держбюджету, вони там загубляться, розмиються, ми не бачитимемо повної картини, не будемо розуміти, чи все робимо правильно. Все ж таки варто зберегти Пенсійний фонд і стабілізувати його. Це дасть змогу більшою мірою захистити громадян», - зазначив Данилюк.

За його словами, стабілізувати Пенсійний фонд можна, досягнувши балансу.

«Наприклад, є видатки, які йому не властиві, не відповідають його функціям, треба їх передавати з фонду», - додав міністр фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-