Газпром визначив ціну газу для України

Газпром визначив ціну газу для України

Укрінформ
Російський держконцерн "Газпром" готовий почати поставки газу до України за ціною в $167,57 за тисячу кубометрів відразу після отримання передоплати.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на прес-конференції, повідомляє Інтерфакс.

"Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить $167,57 на третій квартал. Попередній рахунок для компанії НАК "Нафтогаз України" виставлено. Для того щоб відновити поставки, НАК має тільки зробити передоплату. "Газпром" гарантовано поставить газ нашим українським колегам стільки, скільки за нього буде оплачено", - сказав він.

Міллер стверджує, що ціна газу для України "нижче, ніж на європейських торговельних майданчиках за нашим контрактом і покупка нашого російського газу для України є вигідною". Глава Газпрому, радить Україні почати закупівлі і аргументує це таким чином: «Ми (Газпром, - ред.) дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років із закачування газу в ПСГ становило вже більше 2,2 млрд кубометрів газу. Це дуже-дуже велика величина".

Як відомо, Україна не закуповує російський газ з минулої осені. Ціна газу на другий квартал для України була $177.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-