Brexit обвалив польський злотий

Brexit обвалив польський злотий

Укрінформ
Результати референдуму у Великій Британії, що означають вихід Лондона з ЄС, у п’ятницю вранці обвалили польський злотий, особливо по відношенню до долара. 

У четвер ввечері курс долар-злотий становив приблизно 1:3,85, а в п’ятницю вранці в обмінниках за 1 долар давали вже чотири злоті, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

Утім, після першого “шоку” злотий дещо почав відновлювати свої позиції до долара і станом на 11:00 (за київським часом. – Ред.) піднявся до позначки 3,91. 

До євро злотий у порівнянні з учорашнім днем зранку незначно посилив свої позиції (на п’ять євроцентів), але станом на тепер повернувся до учорашнього показника: за 1 євро в обмінниках дають 4,39 злотих.

Заступник міністра фінансів Польщі Пьотр Новак повідомив, що послаблення злотого в результаті Brexit не є загрозою для польської економіки, і відомство через це не планує здійснювати інтервенції на валютному ринку.

Міністр розвитку Польщі Матеуш Моравецький зазначив, що польський ринок відреагував на Brexit “відносно спокійно”. Він зауважив, що злотий дещо послабився й вартість державних облігацій трохи знизилася, однак не настільки, як прогнозували деякі експерти.

“Думаю, що через декілька днів, через тиждень все заспокоїться”, - констатував Моравецький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-