Brent піднявся на 0,5%

Brent піднявся на 0,5%

Укрінформ
Світові ціни на нафту у четвер знаходяться у невеликому плюсі на фоні настороженості інвесторів через референдум у Великій Британії щодо виходу країни з ЄС, а також через менше, ніж очікувалося, скорочення запасів "чорного золота" у США за даними Міненерго країни.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на серпень на лондонській біржі ICE Futures становила $50,14 за барель, що на 0,5% вище рівня попередньої сесії. Вартість серпневих ф'ючерсних контрактів на нафту WTI під час торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) виросла на 0,6% - до $49,44 за барель.

Референдум у Великій Британії, що проходить у четвер, з питання виходу країни з Євросоюзу, продовжує впливати на динаміку ринку "чорного золота", сприяючи зростанню на ньому волатильності. Дані останніх соціологічних опитувань показують, що кількість прихильників збереження членства Британії в ЄС зросла, але незначно перевищує кількість тих, хто підтримує Brexit.

"Над ринком (нафти - ред.) нависла хмара голосування за Brexit, яке трохи підштовхує ціни на нафту - ред.) до зниження. Як тільки пройде голосування, ми зможемо рухатися далі", - сказав агентству Рейтер ризик-менеджер нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунан (Tony Nunan).

Водночас світові ціни на нафту намагаються відновитися після відновлення у середу на даних міністерства енергетики США зниження. Як стало відомо, що комерційні запаси нафти у країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 17 червня, знизилися на 0,9 мільйона барелів, або на 0,2% - до 530,6 мільйона барелів.

Динаміка показника була сприйнята учасниками ринку негативно, оскільки скорочення виявилося значно меншим, ніж прогнозували експерти. За їхньою оцінкою, запаси за тиждень мали знизитися на 1,671 мільйона барелів, або на 0,31% - до 529,83 мільйона барелів.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,84 долара за барель, що на 4 центи нижче рівня закриття торгів ($49,88).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-