Екс-прокурор: В США задекларований рахунок в офшорі може мати будь-хто

Екс-прокурор: В США задекларований рахунок в офшорі може мати будь-хто

Укрінформ
У Сполучених Штатах рахунок в офшорі може мати будь-хто, включаючи президента: головне, щоб ці гроші були задекларовані та мали чисте походження, а не були отриманні в результаті “відмивання” чи яких-небудь корупційних дій.

Про це заявила під час відкритої лекції у Києві екс-федеральний прокурор США та колишній слідчий у справі екс-прем’єр-міністра України Павла Лазаренка Марта Борщ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В США не є протизаконним мати рахунок в офшорі, навіть, якщо ти президент. Якщо ви маєте офшорний рахунок, то ви мусите його задекларувати, зробити визначені речі. Ваше питання, чи повинна бути процедура імпічменту президента, якщо у нього виявиться рахунок в офшорі - то відповідь “ні”, - сказала вона, відповідаючи на питання, чи не розпочалася би в США процедура імпічменту президента, якби виявилося, що в нього є рахунок в офшорі, як це мало місце у скандалі з Президентом України Петром Порошенком.

Вона також зазначила, що головне полягає в тому, чи є щось протизаконне навколо такого офшорного рахунку: чому він його має, чи він задекларований, яке джерело грошей. У випадку ж, якщо виясниться, що президент дійсно вчинив злочин - “відмивання“ грошей чи якусь іншу корупційну дію, то тоді йому може справді загрожувати імпічмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-