"Роснафта" без конкурсу стала монопольним постачальником палива для поліції РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав указ, згідно з яким єдиним постачальником бензину для МВС стала «Роснафта», яка вже монопольно постачає паливо МВС і Слідкому РФ.

Постанову було оприлюднено на офіційному порталі правової інформації.

За підписаним указом «єдиними виконавцями закупівель моторних палив для службових транспортних засобів» МВС стала «Роснафта» і ще 42 її дочірні структури. Контракт з «Роснефтью» підписаний до кінця 2016 року, причому вартість його не розголошується.

«Роснафта» вже є єдиним постачальником палива для МНС і Слідчого комітету. Через це вартість бензину для потреб МНС сильно завищена - приблизно на 10 рублів вище ринкових цін. Антимонопольне відомство Росії, коментуючи зросла кількість єдиних постачальників, заявляло, що «80 відсотків з них треба переводити назад у конкурентне поле».

В МВС, у свою чергу, сказали, що задоволені рішенням уряду. За словами офіційного представника відомства, у «Роснафти» найбільш розгалужена мережа АЗС в країні, а це гарантія безперебійних поставок. Однак у міністерстві відмовилися сказати, скільки бензину і дизельного палива в рік споживає МВС, так як це, нібито, "інформація обмеженого розповсюдження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-