Mitsubishi Motors прогнозує чистий річний збиток у $1,4 мільярда

Mitsubishi Motors прогнозує чистий річний збиток у $1,4 мільярда

Укрінформ
Mitsubishi Motors Corp. оприлюднила прогноз чистого збитку в 145 млрд єн ($1,4 млрд) на поточний фінансовий рік через великі витрати на компенсації і падіння продажів на тлі скандалу з підтасовуванням даних про витрату палива.

Про це повідомляє Reuters

«Mitsubishi Motors Corp. прогнозує чистий збиток у розмірі 145 млрд єн ($1,4 млрд) протягом цього фінансового року через скандал з витратами палива», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, компанія визнала в квітні, що занижувала витрати палива в чотирьох своїх малолітражках, включаючи дві моделі, вироблені для Nissan Motor Co. Ці порушення вона пов'язала з тиском з боку конкурентів і недостатнім контролем.

Очікуваний збиток піде за 39-відсотковим падінням чистого прибутку до 72,6 млрд єн за минулий фінансовий рік, коли Mitsubishi відобразила в балансі особливі втрати в 19,1 млрд єн, пов'язані з маніпуляціями з витратою палива.

У вівторок Mitsubishi також повідомила, що зарезервує до 9 мільярдів єн ($86 млн) для відшкодування клієнтам втрачених податкових послаблень за екологічно чисті автомобілі, дані про витрату палива яких були неправильні. Компанія додала, що планує відновити виробництво цих моделей на початку липня.

Як відомо, Mitsubishi опинилася в центрі скандалу, пов'язаного з тим, що починаючи з 1991 року компанія допускала порушення при визначенні показника витрати палива в чотирьох моделях малолітражних автомобілів з бензиновими двигунами, що продаються в Японії. За даними Мінтрансу Японії, відхилення становили до 16%. Через скандал компанію залишив її президент Тетсуро Айкава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-