ПриватБанк поскаржився на Укрзалізницю

ПриватБанк поскаржився на Укрзалізницю

Укрінформ
Антимонопольний комітет України розглядає заяву "ПриватБанку" щодо наявності в діях ПАТ "Українська залізниця", ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України" і ТОВ "Уніт" ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

"Приват" переконує, що порушення полягають в обмеженні доступу банку на ринок інтернет-еквайрінгу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт, інформує прес-служба АМКУ.

"В Антимонопольному комітеті України розглядається заява ПАТ КБ "ПриватБанк" про наявність, на думку заявника, в діях ПАТ "Укрзалізниця", ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України" та ТОВ "Уніт" ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, які полягають в обмеженні доступу банку на ринок інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Привату", співпраця банка-еквайєра на пряму з УЗ в частині он-лайн продажу квитків на залізничний транспорт можлива лише при умові укладання договору з компанією "Уніт", яка виступає платіжним шлюзом та сплати останньому винагороди у встановленому відсотку від суми прийнятих платежів.

"Метою проведення зазначеного дослідження є визначення стану конкурентного середовища на ринку інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт, виявлення і визначення наявних проблем, які перешкоджають розвитку конкуренції", - наголосили в АМКУ.

Комітет просить суб’єктів господарювання/банків, в тому числі у потенційних учасників ринку інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт, при наявності, надавати інформацію, яка може бути використана під час дослідження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-