Валютна політика: у Гонтаревої озвучили плани до 2018 року

Валютна політика: у Гонтаревої озвучили плани до 2018 року

Укрінформ
Національний банк України у 2016-2017 роках й надалі проводитиме валютну лібералізацію, підвищуватиме якість корпоративного управління в банках та сприятиме розвитку безготівкових розрахунків в Україні.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"НБУ і надалі фокусуватиметься на підвищенні якості виконання ключових функцій задля забезпечення цінової та макрофінансової стабільності, а також будуватиме сучасний, ефективний центральний банк", - йдеться в повідомленні.

У регуляторі зазначають, що найголовнішими проектами НБУ у 2016-2017 рр. є наступні кроки з реалізації монетарної політики інфляційного таргетування, валютна лібералізація, впровадження ризик-орієнтованого банківського нагляду, підвищення якості корпоративного управління в банках. Головним завданням НБУ залишається також консолідація функцій нагляду за ринком фінансових послуг, імплементація концепції cashless-економіки та підвищення рівня безготівкових розрахунків в Україні, створення умов для відновлення кредитування, спрощення процесів для консолідації банківського сектору та розвиток інфраструктури ринку капіталів.

Усі ці проекти передбачені Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-