Нафта Brent торгується дешевше $48

Нафта Brent торгується дешевше $48

Укрінформ
Світові ціни на нафту у п'ятницю вперше за тиждень торгуються у "зеленій" зоні, оскільки інвестори тепер менше побоюються підсумків референдуму щодо членства Великої Британії у складі ЄС.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна серпневого контракту на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зросла на $0,54(1,1%) - до $47,73 за барель. Котирування ф'ючерсу на нафту WTI з постачанням у липні подорожчало на $0, 36(0,8%) - до $46, 57 за барель.

Невизначеність щодо можливого виходу Великої Британії з ЄС(Brexit) довгий час робила негативний вплив на динаміку нафтового ринку. Референдум, який відбудеться вже наступного тижня, стримував інвесторів від ризикованих кроків і перемкнув їхню увагу на безпечніші активи. Проте ряд висловлювань представників влади ЄС і вбивство депутата палати громад Джо КоксKSGR, яка була прихильницею збереження країни у складі Євросоюзу, понизили вірогідність Brexit і повернули інтерес інвесторів до ризикових активів.

"Нам потрібно готуватися до подальшої волатильності. Ми бачимо велике відновлення зараз, можливо, деякі короткі позиції закриваються. Це, звичайно, буде нервовим для інвесторів і трейдерів, що чекають на рішення 23 червня", - сказав агентству Рейтер аналітик в OptionsXpress Бен Ле Брун(Ben Le Brun).

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 47,84 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,05 долара за барель, що на 14 центів нижче рівня закриття торгів($47,19).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-